Mandarinkový HRK HRK dezert

01.10.2020

Velice jednoduchý recept na výbornou buchtu s ovocem.  

Mandarinková hrk hrk buchta má u nás vždy úspěch. Manžel, že si kousek ukrojí. Tak jsem vám ten jeho  "kousek" vyfotila :-)
Mandarinková hrk hrk buchta má u nás vždy úspěch. Manžel, že si kousek ukrojí. Tak jsem vám ten jeho "kousek" vyfotila :-)

Uvádím poměr a postup s mandarinkami, ale je úplně jedno, jaké ovoce použijete. Jen je potřeba přibližně zachovat poměr ovoce a vody, jako je v konzervách s mandarinkami. Na jedné mandarinkové konzervě je uveden objem 314 ml a hmotnost pevného podílu (tedy ovoce) 175 g.  

Už jsem tedy tento recept dělala nejen s mandarinkami, ale i z konzervy jahod, ananasu, kompotu meruněk i broskví. Jen to tužší a větší ovoce, než jsou mandarinky, vždy napřed pokrájím na menší kousky. 

Takže jdeme na to

Recept na HRK HRK buchtu s mandarinkami

Napřed si upečeme piškot jako podklad. Udělejte ho na vyšší plech, protože na něj pak natřete ten krém.  

Jsou dvě možnosti, buď upečte jednoduchý piškot z tohoto receptu na táč  anebo já častěji používám ten, z receptu na řezy Rafaelo je takový vláčnější.

Samozřejmě nám jde jen o ten piškot. Upečený ho necháme vychladnout.

Upečeme piškotový podklad a necháme vychladnout
Upečeme piškotový podklad a necháme vychladnout


Na vychladnutý piškot pak namažeme HRK HRK krém

Do vyšší krabičky s víčkem dejte (doporučuji přesně v tomto pořadí, úspěch je pak zaručen :-) ):

- 2 konzervy mandarinek (prostě je tam vylejte)

- 1 ztužovač šlehačky Dr.Oetker

- 1 Creme olé vanilka Dr. Oetker (je to pudink bez vaření)

- a zalejeme to 33% (a víc) šlehačkou (nenašlehanou, prostě to tam nalejte)

Krabičku uzavřeme, víčko přidržíme, aby se neuvolnilo a chvíli s krabičkou hrkáme. Pořádně, nebojte se toho.

A je hotovo. Pokud je krém ještě tekutý, krabičku zavřete a ještě chvíli hrkejte všemi směry.

Pak krém trošku promíchám a natřu tím vychladlý piškot. A dám alespoň na hodinu do ledničky.

Zákusek je výborný, jen jej vždy servíruji na talířku se lžičkou, není to taková ta buchta do ruky. 

Ale ke kávičce je fakt luxusní a velice jednoduchý a dá se říct, že i rychlý. Moc jsem si jej oblíbila. 

A jak jsem už psala, na hrk hrk koláč dá se použít jakékoliv kompotované ovoce, jen je nutné dát podíl ovoce a vody přibližně stejně jako u mandarinkových konzerv. 

Děláte hrk hrk krém? A s jakým ovocem?





Valinkalifestyle
Všechna práva vyhrazena 2018-2021
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.