Mandarinkový HRK HRK dezert
Velice jednoduchý recept na výbornou buchtu s ovocem.
Uvádím poměr a postup s mandarinkami, ale je úplně jedno, jaké ovoce použijete. Jen je potřeba přibližně zachovat poměr ovoce a vody, jako je v konzervách s mandarinkami. Na jedné mandarinkové konzervě je uveden objem 314 ml a hmotnost pevného podílu (tedy ovoce) 175 g.
Už jsem tedy tento recept dělala nejen s mandarinkami, ale i z konzervy jahod, ananasu, kompotu meruněk i broskví. Jen to tužší a větší ovoce, než jsou mandarinky, vždy napřed pokrájím na menší kousky.
Takže jdeme na to
Recept na HRK HRK buchtu s mandarinkami
Napřed si upečeme piškot jako podklad. Udělejte ho na vyšší plech, protože na něj pak natřete ten krém.
Jsou dvě možnosti, buď upečte jednoduchý piškot z tohoto receptu na táč anebo já častěji používám ten, z receptu na řezy Rafaelo je takový vláčnější.
Samozřejmě nám jde jen o ten piškot. Upečený ho necháme vychladnout.
Na vychladnutý piškot pak namažeme HRK HRK krém
Do vyšší krabičky s víčkem dejte (doporučuji přesně v tomto pořadí, úspěch je pak zaručen :-) ):
- 2 konzervy mandarinek (prostě je tam vylejte)
- 1 ztužovač šlehačky Dr.Oetker
- 1 Creme olé vanilka Dr. Oetker (je to pudink bez vaření)
- a zalejeme to 33% (a víc) šlehačkou (nenašlehanou, prostě to tam nalejte)
Krabičku uzavřeme, víčko přidržíme, aby se neuvolnilo a chvíli s krabičkou hrkáme. Pořádně, nebojte se toho.
A je hotovo. Pokud je krém ještě tekutý, krabičku zavřete a ještě chvíli hrkejte všemi směry.
Pak krém trošku promíchám a natřu tím vychladlý piškot. A dám alespoň na hodinu do ledničky.
Zákusek je výborný, jen jej vždy servíruji na talířku se lžičkou, není to taková ta buchta do ruky.
Ale ke kávičce je fakt luxusní a velice jednoduchý a dá se říct, že i rychlý. Moc jsem si jej oblíbila.
A jak jsem už psala, na hrk hrk koláč dá se použít jakékoliv kompotované ovoce, jen je nutné dát podíl ovoce a vody přibližně stejně jako u mandarinkových konzerv.
Děláte hrk hrk krém? A s jakým ovocem?