Mandarinkový HRK HRK dezert

01.10.2020

Velice jednoduchý recept na výbornou buchtu s ovocem.  

Mandarinková hrk hrk buchta má u nás vždy úspěch. Manžel, že si kousek ukrojí. Tak jsem vám ten jeho  "kousek" vyfotila :-)
Mandarinková hrk hrk buchta má u nás vždy úspěch. Manžel, že si kousek ukrojí. Tak jsem vám ten jeho "kousek" vyfotila :-)

Uvádím poměr a postup s mandarinkami, ale je úplně jedno, jaké ovoce použijete. Jen je potřeba přibližně zachovat poměr ovoce a vody, jako je v konzervách s mandarinkami. Na jedné mandarinkové konzervě je uveden objem 314 ml a hmotnost pevného podílu (tedy ovoce) 175 g.  

Už jsem tedy tento recept dělala nejen s mandarinkami, ale i z konzervy jahod, ananasu, kompotu meruněk i broskví. Jen to tužší a větší ovoce, než jsou mandarinky, vždy napřed pokrájím na menší kousky. 

Takže jdeme na to

Recept na HRK HRK buchtu s mandarinkami

Napřed si upečeme piškot jako podklad. Udělejte ho na vyšší plech, protože na něj pak natřete ten krém.  

Jsou dvě možnosti, buď upečte jednoduchý piškot z tohoto receptu na táč  anebo já častěji používám ten, z receptu na řezy Rafaelo je takový vláčnější.

Samozřejmě nám jde jen o ten piškot. Upečený ho necháme vychladnout.

Upečeme piškotový podklad a necháme vychladnout
Upečeme piškotový podklad a necháme vychladnout


Na vychladnutý piškot pak namažeme HRK HRK krém

Do vyšší krabičky s víčkem dejte (doporučuji přesně v tomto pořadí, úspěch je pak zaručen :-) ):

- 2 konzervy mandarinek (prostě je tam vylejte)

- 1 ztužovač šlehačky Dr.Oetker

- 1 Creme olé vanilka Dr. Oetker (je to pudink bez vaření)

- a zalejeme to 33% (a víc) šlehačkou (nenašlehanou, prostě to tam nalejte)

Krabičku uzavřeme, víčko přidržíme, aby se neuvolnilo a chvíli s krabičkou hrkáme. Pořádně, nebojte se toho.

A je hotovo. Pokud je krém ještě tekutý, krabičku zavřete a ještě chvíli hrkejte všemi směry.

Pak krém trošku promíchám a natřu tím vychladlý piškot. A dám alespoň na hodinu do ledničky.

Zákusek je výborný, jen jej vždy servíruji na talířku se lžičkou, není to taková ta buchta do ruky. 

Ale ke kávičce je fakt luxusní a velice jednoduchý a dá se říct, že i rychlý. Moc jsem si jej oblíbila. 

A jak jsem už psala, na hrk hrk koláč dá se použít jakékoliv kompotované ovoce, jen je nutné dát podíl ovoce a vody přibližně stejně jako u mandarinkových konzerv. 

Děláte hrk hrk krém? A s jakým ovocem?





Valinkalifestyle
Všechna práva vyhrazena 2018-2021
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky