Pečené brambory jako příloha
Máte rádi brambory? My ano, a moc. Coby přílohu je vařím asi nejčastěji, to se asi nepřejí.
Ovšem tyto, pečené, jsou luxusní a přitom je to tak jednoduché. Zkuste si je taky:
Potřebujeme:
- brambory
- olej
- koření (u nás ujíždíme na Vitana Gurmánská zelenina, ale samozřejmě můžete dát to, co máte rádi anebo je jen trošku posolit a posypat drceným kmínem)
Postup:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme kořením Vitama Gurmánská zelenina (nebo jiným, podle vaší chuti, ale my právě toto koření na bramborách milujeme) a trošku pokapeme olejem.
Troubu vyhřeju na 220 st. C (mám elektrickou klasiku) a chvíli to peču v této teplotě. Jak brambory začnou trošku hnědnout, v rámci možností je trochu prohrnu (pozor na protržení pečícího papíru), zároveň zmírním troubu a dopeču to tak maximálně na 170 st. C. Jakmile jsou brambory měkké, je hotovo.
(Respektujte zkušenosti se svojí troubou, ať to nespálíte. Princip je, chvíli to péct na hodně a jak to začne hnědnout, tak hned snížit teplotu a dopíkat o dost mírněji)
Je to rychle udělaná výborná příloha k různým masům na šťávě, ke stejkům a podobně.
No a pokud si to pak posypete trochou strouhaného sýra a pokapete kečupem, máte výbornou lehkou dietní večeři bez masa, čili vhodné i pro vegetariány.
Máte rádi brambory? A jaká jídla z nich děláte? Pochlubte se receptem :-)