Pečené plněné papriky
Tento jednoduchý a rychlý recept na pečené plněné papriky mě naučila má tchýně.
Je to recept bez rýže a přijde mi fakt nejlepší z toho, co jsem vyzkoušela. Tchýnina rodina pocházela ze Slovenska, tuším, že původ receptu bude někde tam. Takže za nás
Top recept na pečené plněné papriky
Potřebujete:
- papriky
- mleté maso
- koření na mleté maso (já používám Vitana mletá masa bez soli)
- malou cibuli
- 1 nebo 2 vejce
- olej, sůl
- trocha strouhanky
Postup:
Je jednoduchý. V míse si smícháte mleté maso s na jemno nakrájenou cibulkou, celým vejcem a kořením na mletá masa, případně přidáte trochu soli. Pokud je směs příliš řídká, mazlavá, přidám trošku strouhanky.
Touto směsí naplníte očištěné papriky. V pekáčku je trošku pocákám olejem a podleju troškou vody. Občas je při pečení polévám šťávou, co se tam utvoří a peču je do zlatova.
U nás se podávají jen s chlebem anebo bramborovou kaší.
Na obrázku jsem papriku vyfotila dřív, než jsem ji polila šťávou. (No jo, jsem blbá, snad se to někdy naučím a ta pořádná food blogerka ze mě jednou fakt bude :-) ).
Tip 1.: I když jsou tyto papriky bez rýže, tak když mi zbude rajská omáčka, upeču k ní papriky podle tohoto receptu, šťávu z paprik přidám do rajské a podávám s knedlíkem. Je to dobrota.
Tip 2.: Jednou mi nějak nevyšly papriky a zbyla mi ta směs. Měla jsem doma kapustu, tak jsem z toho udělala kapustové závitky a bylo to moc dobré. Prostě jsem vždycky vzala trochu té směsi, zabalila do listu kapusty (určitě by to šlo i ze zelí), naskládala je do pekáčku vedle sebe, pocákala trošičku olejem, podlila vodou a upekla. Mňam, vyzkoušejte to.
Máte rádi pečené papriky? My ano, nejčastěji peču právě tady tyto s chlebem. Je to taková naše rychlovka, když se mi nechce moc času strávit v kuchyni ;-) Ale rodina je miluje a hlavně kluci si chodí přidávat, takže to nevypadá, že bych je nějak šidila :-)
Jaký recept na papriky máte oblíbený vy?