Recept na domácí jogurt

22.01.2020

Váhala jsem, jestli tento recept dát do sladkého nebo do slaného :-) 

Používám domácí jogurt na obojí, na dressingy nebo zálivky do salátu stejně jako na sladko do pečení nebo jenom tak s ovocem nebo domácím müsli. Ale častěji ho mlsám s ovocem, proto jsem ho zařadila do sladkého. 

Domácí jogurt se sezonním ovocem je NEJ (tady s ostružinami)
Domácí jogurt se sezonním ovocem je NEJ (tady s ostružinami)


Můj oblíbený a osvědčený jednoduchý recept na domácí jogurt


1 l plnotučného mléka

8 vrchovatých polévkových lžic sušeného mléka

1 malý kelímek jogurtu s živými kulturami (klidně může být jen dvě až tři polévkové lžíce, důležité je, aby v tom byly ty živé kultury)

se smíchá, trošku zahřeje (nevařit! Stačí, když to bude trochu víc než jen vlažné) a nechá zakryté v teple přes noc.


Jde to i bez jogurtovače. Já jogurtovač nemám, dávám to do staré termosky na jídlo (takové té širší). A když jsem neměla jinou možnost, dávala jsem misku s budoucím jogurtem zabalenou do ručníku do trošku vyhřáté trouby. Taky přes noc a taky to tak fungovalo :-)

Jogurt se dá udělat i v pekárně, ale je potřeba, aby měla program na jogurty. V opačném případě mi to přijde moc složité, jednodušší je jej hodit do trouby vyhřáté tak na 70 stupňů, jak to dělám já.  

Máte rádi jogurt? Děláte si svůj nebo kupujete?

Valinkalifestyle
Všechna práva vyhrazena 2018-2021
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky