Rychlovka, když už je návštěva skoro za dveřmi

17.06.2020
BE BE řez se zakysanou smetanou a banánem
BE BE řez se zakysanou smetanou a banánem

O víkendu mi volala známá, že pojedou odpoledne kolem nás, tak že by se na chvilku stavila. 

"A nic nechystej, Vali, budeme mít jen tak hodinku."

Hmm, hodinka....to je tak na kafe a... něco malého k němu!

Panika! 

Je jedenáct hodin, venku už 32 stupňů ve stínu (fakt, byla jsem to měřit), přece teď nebudu něco péct?

Nebudu!

Udělám osvěžující rychlovku, tady je recept:

Nepečené BE BE řezy se zakysanou smetanou a ovocem

 

Na tomto receptu je úžasná jeho jednoduchost a rychlost. A suroviny většinou máme doma. Za mě je to prostě top recept, když potřebujete vykouzlit během chvilky pohoštění.

Potřebujeme:

- BE BE sušenky (já použila 3 balíčky, jak jsou pak řezy velké vidíte na fotkách)

- zakysanou smetanu

- mléko

- cukr moučka (může být i balíček vanilkového cukru)

- ovoce (dala jsem banán, ale použít se dá čerstvé ovoce stejně jako kompot, důležité je, aby šlo nakrájet na tenké plátky nebo maličké kousky)

Zakysanou smetanu smícháme s cukrem podle chuti
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem podle chuti


Postup:

Na dno vhodné formy (třeba plech nebo já použila dno krabičky na cukroví) dáme alobal a na něj skládáme BE BE sušenky na pár vteřin namočené v mléce a okapané.

 

Skládáme namočené BEBE sušenky, potřeme zakysanou smetanou a poklademe ovocem
Skládáme namočené BEBE sušenky, potřeme zakysanou smetanou a poklademe ovocem

Na sušenky přijde zakysaná smetana smíchaná s cukrem podle chuti. Další vrstva je ovoce nakrájené na tenké plátky. A takto postupujeme, pokud máme suroviny. Poslední vrstva je zakysaná smetana. 


Ovoce je dobré krájet na plátky, líp se s tím pracuje
Ovoce je dobré krájet na plátky, líp se s tím pracuje

Pro lepší efekt je dobré řezy posypat třeba strouhanou čokoládou, já ji nenašla, děcka všechnu snědla, takže jsem to nechala tak. Ale vypadá to s ní líp :-)


Vrchní vrstva je tenká vrstva zakysané smetany a zákusek hned dáme do ledničky
Vrchní vrstva je tenká vrstva zakysané smetany a zákusek hned dáme do ledničky

Řezy trochu zabalíme alobalem a dáme alespoň na hodinu do ledničky. 

 I ta hodina stačí na to, aby  BE BE sušenky krásně navlhly, takže řezy jdou dobře krájet a mohou se hned po vychlazení podávat. V parném létě výborný a osvěžující zákusek, doporučuji.

Poznámka:  do zakysané smetany klidně můžete přimíchat i tvaroh anebo zbylý bílý jogurt, výsledek bude zase trošku jiný, ale taky výborný. 

Mlsáte i v parném létě? My ano, ale většinou takovéto osvěžující rychlovky ze zakysané smetany anebo zmrzliny. Péct buchty by se mi v létě fakt nechtělo, jen když jsou borůvky anebo maliny, meruňky, tak udělám rychlý táč z tvarohového těsta (recept dodám), anebo z piškotového těsta . A co mlsáte v létě vy?



Valinkalifestyle
Všechna práva vyhrazena 2018-2021
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky