Rýže stokrát jinak :-)

05.03.2020

Dobře, tak ne stokrát, ale každopádně vám prozradím recept na extra rýži jako přílohu k masu nebo samostatný chod. Protože normální rýže, jen uvařená, je nuda :-)

Ale pokud chcete, tak návod na jasmínovou rýži na cibulce je jednoduchý - osmažit na trošce oleje cibulku, na to rýži, sůl a podlít vodou. Dusím do změknutí a jen hlídám, aby se nezačalo připalovat. Hotovo. 

Když peču maso, kde je méně šťávy, dělávám tuto rýži: 

Jasmínová rýže s osmaženou cibulkou


Potřebujete: 

  • 100 g jasmínové rýže
  • špetka muškátového oříšku
  • 300 ml vroucí vody
  • špetka soli
  • kapka sójové omáčky
  • 2 ks mrkev nakrájená na plátky
  • 1 ks na jemno nakrájená cibule
  • kukuřice
  • (olivový) olej na osmahnutí

Postup:

  1. V hrnci smícháme vodu, rýži, sójovou omáčku a sůl. Přivedeme k varu, poté trochu stáhneme a vaříme po dobu 10 minut, dokud rýže nezměkne a všechna voda se nevyvaří.
  2. Mezitím osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s mrkví na oleji. Tato kombinace dodá specifické chuti rýže ještě více nasládlou jemnou chuť.
  3. Uvařenou rýži vysypeme na pánev a důkladně promícháme s ostatní zeleninou (přidáme i kukuřici). 


Podáváme buď samotné, či s masem, fazolemi anebo jinou přílohou... 

Nechte si chutnat!


Tip: Pokud hledáte nějaký rychlý, ale zároveň velice chutný recept na hlavní jídlo, doporučuji. Může se do rýže pak přimíchat i zelenina, podušená zvlášť na cibulce. A posypat sýrem :-)


A jak vaříte rýži vy?  


Valinkalifestyle
Všechna práva vyhrazena 2018-2021
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky