Rýže stokrát jinak :-)
Dobře, tak ne stokrát, ale každopádně vám prozradím recept na extra rýži jako přílohu k masu nebo samostatný chod. Protože normální rýže, jen uvařená, je nuda :-)
Ale pokud chcete, tak návod na jasmínovou rýži na cibulce je jednoduchý - osmažit na trošce oleje cibulku, na to rýži, sůl a podlít vodou. Dusím do změknutí a jen hlídám, aby se nezačalo připalovat. Hotovo.
Když peču maso, kde je méně šťávy, dělávám tuto rýži:
Jasmínová rýže s osmaženou cibulkou
Potřebujete:
- 100 g jasmínové rýže
- špetka muškátového oříšku
- 300 ml vroucí vody
- špetka soli
- kapka sójové omáčky
- 2 ks mrkev nakrájená na plátky
- 1 ks na jemno nakrájená cibule
- kukuřice
- (olivový) olej na osmahnutí
Postup:
- V hrnci smícháme vodu, rýži, sójovou omáčku a sůl. Přivedeme k varu, poté trochu stáhneme a vaříme po dobu 10 minut, dokud rýže nezměkne a všechna voda se nevyvaří.
- Mezitím osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s mrkví na oleji. Tato kombinace dodá specifické chuti rýže ještě více nasládlou jemnou chuť.
- Uvařenou rýži vysypeme na pánev a důkladně promícháme s ostatní zeleninou (přidáme i kukuřici).
Podáváme buď samotné, či s masem, fazolemi anebo jinou přílohou...
Nechte si chutnat!
Tip: Pokud hledáte nějaký rychlý, ale zároveň velice chutný recept na hlavní jídlo, doporučuji. Může se do rýže pak přimíchat i zelenina, podušená zvlášť na cibulce. A posypat sýrem :-)
A jak vaříte rýži vy?
