Těstovinová rýže jako příloha

03.11.2019

Miluji těstovinovou rýži! 

To pak zapomínám na všechny ty diety, hubnutí a tak dále a prostě si naberu :-)

Někdo ji připravuje tak, že ji uvaří v osolené vodě. Já ji dělám jinak a přijde mi o moc lepší.

Těstovinovou rýži kupuji zásadně v akci, v Kauflandu nebo Albertu, mívají ji i v Bille. Mám ráda tady tuto:

Těstovinová rýže
Těstovinová rýže

A jak připravit těstovinovou rýži?

Potřebujeme hlubší kastrolek s nepřilnavým povrchem, dále olej, vodu a sůl. A samozřejmě tu rýži, že ano.

Postup je jednoduchý: 

V rychlovarné konvici si přichystám horkou vodu. 

Do kastrolku dám trochu oleje, jak se rozpálí, přidám rýži a za stálého míchání ji opíkám až do světle karamelové barvy. Dávejte pozor, pokud byste to přehnali, rýže může být nahořklá. Takže míchat, hlídat a jak to začne tmavnout, přilejte teplou vodu.


Pozor, ze začátku olej s vodou může trochu prskat. Trochu soli a promíchat. 

Poprvé dávám vody tak, aby rýže byla úplně pod vodou. Voda se celkem rychle vydusí.

Za občasného míchání se rýže dusí pod pokličkou do změknutí. Občas přileju trochu vody.

Ke konci, když už rýže vypadá, že brzy bude (délku vaření nevím, prostě asi po deseti minutách vaření vždy jedno zrnko ochutnám), už jen hlídám, aby tam byla na dně kapka vody a rýže se nepřipálila a častěji ji míchám. 

Po odstavení z plotny ji občas promíchám, aby se neslepila. 

Je to výborná příloha k masu. Nejčastěji ji dělám, když vařím falešné ptáčky. 


Máte rádi těstovinovou rýži? A jak ji vaříte vy? 

Valinkalifestyle
Všechna práva vyhrazena 2018-2021
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.